RTL Boulevard, May 2018 - Marcella Wisbrun
15966
post-template-default,single,single-post,postid-15966,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

RTL Boulevard, May 2018

RTL Boulevard, May 2018

Willem Nijholt wordt ambassadeur Bossa Nova

01 mei 2018 08:14

 

Acteur Willem Nijholt gaat zich als ambassadeur inzetten voor de nieuwe stichting Bossa Nova. De organisatie gaat zich onder meer inzetten voor de verspreiding van de populariteit van de Braziliaanse muzikale stroming. In een breder perspectief wil Bossa Nova zich inzetten voor nieuwe vormen van theaterkunst. De stichting wil ook meer diversiteit op de Nederlandse podia gaan bewerkstelligen.

 

Bossa Nova heeft de 83-jarige Willem Nijholt gevraagd als beschermheer omdat hij “van grote betekenis voor de ontwikkeling van het Nederlandse theaterlandschap is geweest en in zijn leven en carrière vrijwel alle vormen van muziek en acteren heeft verkend”. Het ambassadeurschap waar Nijholt voor kiest is opmerkelijk; in maart gaf de acteur aan niet meer in de publiciteit te willen treden.

 

De eerste productie van de stichting Bossa Nova is De Bossa van Jobim, een hommage van de Nederlands-Braziliaanse theatermaker Marcella Wisbrun en dichter en tekstschrijver Jan Boerstoel aan de Braziliaanse componist Antonio Carlos Jobim. Marcella Wisbrun gaat met De Bossa van Jobim in seizoen 2019-2020 op tournee door Nederland. De eerste try-out van de voorstelling vindt dinsdagavond plaats in het Betty Asfalt Complex in Amsterdam.

 

Jobim (1927-1994) staat bekend als een van de componisten die in de vorige eeuw de bossanova groot heeft gemaakt. Hij maakte meer dan vierhonderd nummers waarvan The Girl from Ipanema zijn bekendste lied is waarvoor hij een Grammy won. Volgens kenners is dit nummer na Yesterday van de Beatles het meest gedraaide lied aller tijden. Een van Jobims grootste bewonderaars was Frank Sinatra, met wie de componist ook twee albums maakte.

 

RTL Boulevard/ANP