Musicalsites, Sep. 2015 - Marcella Wisbrun
15719
post-template-default,single,single-post,postid-15719,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Musicalsites, Sep. 2015

Musicalsites, Sep. 2015

Op reis met Marcella Wisbrun naar Brazilië

Marcella Wisbrun heeft vorig jaar op het Fringe Festival indruk gemaakt met haar voorstelling “De Zwarte Engel”. Dit jaar neemt Marcella haar publiek mee op “Busreis door Brazilië”. Marcella is afgestudeerd als Drs. in Theatre and Performance Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna heeft ze in diverse producties gespeeld. “Busreis door Brazilië” is een persoonlijk verhaal waarbij haar liefde voor haar geboorteland centraal staat.

Busreis door Brazilie 8

Marcella staat bij de pont van Amsterdam CS haar publiek op te wachten als een gids, met in haar hand een Braziliaanse vlag en achter haar een landkaart van Brazilië. Op het festival moet elke artiest zijn eigen publiek trekken en dus haalt Marcella haar publiek af bij de pont. Voor de reis worden nog waarschuwingen gegeven tegen muggen en wordt er gecontroleerd of iedereen zijn vaccinaties heeft gehad en dan is het gezelschap klaar om te gaan, de bus in voor een reis van 14.000 kilometer in een half uur.

Deze voorstelling kan zo in een reclame van het Braziliaans verkeersbureau want de liefde voor Brazilië bruist door de bus. Dat blijkt uit de mooie verhalen die Marcella vertelt in combinatie met mooie Braziliaanse liedjes waarbij je je daadwerkelijk in Brazilië waant. Aan de hand van de landkaart zie je waar je bent en de verhalen van Wisbrun intrigeren en nemen het publiek aan de hand. Voeg daar de mooie nummers bij en het kan niet anders dat je als publiek je meteen thuis voelt in dit land.

Busreis door Brazilie 20

Marcella weet haar liefde voor Brazilië te combineren met mooie verhalen over de verschillende steden in Brazilië en daarbij verloochent ze haar afkomst en liefde voor haar geboortestad uit Sao Paolo niet. Integendeel. Als je nog nooit naar Brazilië geweest bent dan wil je na dit mooie half uurtje niet anders dan naar die mooie plaatsen te gaan met bij voorkeur Wisbrun als reisleidster. Ook al spreek ik geen woord Braziliaans, ik word gegrepen voor de mooie zangerige woorden en de mooie heerlijke muziek waarbij je weg wilt dromen.

Busreis door Brazilie 11

De voorstelling wordt gespeeld in een 12 meter lange bus waar slechts 25 personen in passen maar waarmee deze intieme voorstelling perfect tot zijn recht komt. Het enige wat ontbrak waren wellicht projecties van de bezochte plaatsen waardoor de voorstelling nog meer zal spreken maar in deze warme bus was een projector te veel van het goede geworden.

“Busreis door Brazilië” is de beste reclame voor Brazilië, de Braziliaanse muziek en de ongetwijfeld mooie plaatsen maar zeker voor Marcella Wisburn die er in is geslaagd een waardig vervolg te maken op “De Zware Engel”. “Busreis door Brazilië” speelt nog tot en met zondag op het Fringe Festival. De opstapplaats vindt u als u van de pont komt aan de linkerkant van het fietspad.

Busreis door Brazilie 23

http://musicalsites.nl/