Musicalsites, Jan. 2013 - Marcella Wisbrun
15783
post-template-default,single,single-post,postid-15783,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Musicalsites, Jan. 2013

Musicalsites, Jan. 2013

Lekker spelen “In de speeltuin”

“Onder de Pannen” wordt normaal gesproken gespeeld op de zolder van Carré waar jong en aanstormend talent kan laten zien en horen wat ze kunnen. “Onder de pannen” werd dit keer echter gespeeld in het Boulevard Theater van de Frank Sanders Akademie omdat het Kerstcircus het heel Carré, inclusief Klein Carre, had bezet.

De acteurs, die ook deels de organisatoren van “Onder de Pannen zijn, hadden besloten dat het tijd was om aan het begin van 2013 weer eens een verkapte solovoorstelling neer te zetten. De voorstelling had de titel “In de Speeltuin” mee gekregen en terecht. De cast kon heerlijk spelen gedurende de avond in de Theatertuin. Het publiek, dat ondanks de sneeuw zorgde voor een uitverkochte zaal, kon dit keer genieten van “Onder Pannen”gespeeld in een lijsttoneel en kon genieten van alle muzikale speeltoestellen in de speeltuin. Voor de cast, die gewend is op een vlakke vloer te spelen was het even wennen. Vertrouwd was Billy Maluw die dit keer de muzikale begeleiding op zich nam op de piano en akoestische gitaar.

Susanne Büchner-Presburg, Ruben Kuppens, Annerie van Loenen, Marcella Wisbrun, Bas Bovelander, Jerry Bloem, Lisa Berendse, Florens Eykemans en Marie-Louise Nelemans hadden een avondvullend programma samengesteld dat ze onversterkt brachten. Het aanwezige publiek mocht genieten van eigen nummers, nieuwe nummers, bestaande nummers en een nieuw gezicht in de vorm van Marcella Wisbrun die de stoute schoenen had aangetrokken. Marcella was de enige die niet op de Frank Sanders Akademie heeft gestudeerd. Zij voelde zich zichtbaar thuis onder de pannen. Het feit dat deze keer op een lijsttoneel werd gespeeld was verfrissend en voor de acteurs was het weer eens een andere omgeving die groter was dan Klein Carre. In dit grotere theater moest er zowel vocaal als in spel alles uit de cast gehaald worden. De meeste van de acteurs brachten diverse nummers waarbij zij hun vocale kwaliteiten uitstekend op de planken konden brengen begeleid door slechts een piano of gitaar. Tijdens enkele nummers besloot ook Marie Louise Nelemans muzikaal mee te doen door zichzelf te begeleiden op haar cajón.

Een aantal van de acteurs heeft al vaker in “Onder de pannen” gespeeld maar slaagt er toch telkens weer in om weer wat nieuws en verrassends te brengen waardoor deze serie voorstellingen nooit verveeld en een hoog amusementsgehalte heeft. De losse nummers worden met opmerkelijk veel plezier aan elkaar gespeeld. De energie straalt ongehinderd de zaal in en steekt het publiek ongemerkt aan waardoor je aan het einde bijna huppelend de zaal uit moet lopen. Dan kan je alleen maar simpelweg vaststellen dat de rit naar Amsterdam vanuit Rotterdam weer de moeite waard was.

De organisatie wil ook afgestudeerden studenten van andere opleidingen aanmoedigen zich aan te melden voor “Onder de pannen” maar ook voor “Open Dak “, een versie van “Onder de pannen” voor afgestudeerden buiten de Frank Sanders Akademie.  “Onder de pannen” en “Open dak” zijn bij uitstek momenten waarbij afgestuurde studenten ervaring op kunnen doen en hun talenten aan het publiek kunnen tonen. Tijdens deze versie van “Onder de Pannen” heeft het publiek weer mogen genieten van jonge acteurs en zangers die staan te trappelen om aan een groter publiek te laten zien wat ze in huis hebben. U, het publiek hoeft niet te wachten. U kunt al naar ze luisteren in het theater waar ze later willen schitteren, Carre. Het is opvallend hoeveel talent er in Nederland aanwezig is en een klein deel vindt u in Kleine Carre. Dat kan binnenkort weer. Houdt deze site in de gaten.

Klik hier voor de fotoreportage.

 

http://musicalsites.nl