Musicalsites, Feb. 2013 - Marcella Wisbrun
15781
post-template-default,single,single-post,postid-15781,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Musicalsites, Feb. 2013

Musicalsites, Feb. 2013

“Nu na de revue”

Afgelopen seizoen speelden Susanne Buchner, Marcella Wisbrun en Annerie van Loenen in “Ja, dit is revue”. Zaterdagavond speelden zij “Nu na de revue” in een oud schoolgebouw dat tegenwoordig een antikraakpand is. Drie voorstellingen waarin de revue meisjes “solo” gingen.

Susanne Buchner beet de spits af met “De joodse vrouw” van Brecht. Het is 1933. Een joodse artsenvrouw verlaat haar niet-joodse man Fritz Keith, om te voorkomen dat haar man op zijn werk en bij zijn vrienden in verlegenheid wordt gebracht. Ze neemt telefonisch afscheid van vrienden. Een zeer indrukwekkend verhaal, mooi en boeiend gebracht door Suzanne en Johnny Barendsen, op een bijzondere plek. Tegenover het schoolgebouw is de Hollandsche Schouwburg. Vanaf 14 oktober 1942 werden Amsterdamse joden via ‘Umschlagplatz Plantage Middenlaan’, zoals de Duitsers de Hollandsche Schouwburg wel noemden, naar concentratiekampen afgevoerd.

Marcella Wisbrun speelde “Broadway Baby”, een bewerking van Willy Russels Shirley Valentine (1986). Zijn monoloog over een eenzame huisvrouw die tegen haar keukenmuur praat wordt in Broadway Baby (2010) bekeken vanuit een geheel andere hoek. Een voorstelling over de vrijheid die je kan vinden in je kamer en niet in de buitenwereld. Over de zoete wereld van Youtube en hoe we onze medemens dan leren kennen. De hele solo keken we tegen de rug aan van Marcella, maar via de webcam konden we toch meeleven met haar belevenissen en genieten van de optredens.

Annerie van Loenen sloot de avond af met “Prima”. Een balletdanseres staat aan de vooravond van de première van The Sleeping beauty. Zij wordt gevolgd door een cameraploeg. Hier wordt zij erg nerveus van en via een andere uitgang vlucht zij naar huis. Dit tot groot ongenoegen van haar moeder, die haar dochter graag in de spotlight ziet staan.

Vanmiddag kunt u nog een keer genieten van deze drie uiteenlopende solo’s. De voorstelling begint om 15.00 en de entree is gratis. Annerie zal haar solo morgen tijdens “Open dak” nogmaals spelen.

 

http://musicalsites.nl