Musicalsites, Feb. 2013 - Marcella Wisbrun
15777
post-template-default,single,single-post,postid-15777,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Musicalsites, Feb. 2013

Musicalsites, Feb. 2013

Genieten bij “Open Dak”

“Open Dak” biedt speelruimte voor jonge theater professionals. Doordat het initiatief en organisatie in handen zijn van o.a. afgestudeerde studenten van de Frank Sanders Akademie zijn er acteurs van deze opleiding in “Onder de Pannen”. “Open Dak” is voor jong aanstormend afgestudeerd talent van diverse opleidingen dé gelegenheid om ervaring op te doen op de zolder van het Koninklijk Theater Carré.

Open dak febr 2013-61

Deze avond begon wat later dan gebruikelijk en de spits werd afgebeten door Marcella Wisbrun. Marcella heeft aan de Universiteit van Amsterdam Theater (kunstvorm) gestudeerd, aangevuld met een Master Opleiding “Theatre and Performance Studies”. Zo speelde Marcella zaterdag haar solo voor een webcam en nu stond ze te schitteren in een deel van haar eigen programma aangevuld met een nummer uit Brazilië waar ze in Sao Paulo is opgegroeid. Marcalle zingt zichtbaar makkelijk maar weet tegelijkertijd haar verhaal intens te vertellen.

Open dak febr 2013-3

Daarna speelde Annerie haar solo in ontwikkeling over een balletdanseres die aan de vooravond staat van de première van The Sleeping beauty. Zij wordt gevolgd door een cameraploeg. In combinatie met de stress voor de première wordt zij daar erg nerveus van en via een andere uitgang vlucht zij naar huis. Dit tot groot ongenoegen van haar moeder, die haar dochter graag in de spotlight ziet staan. Het gevecht tussen commercie, eigen belang en roem ontstaat waarbij de druk op de balletdanseres groot wordt.

Open dak febr 2013-30

Na de pauze is het de beurt aan de oud studenten uit het afstudeerjaar 2010-2011. Zij hebben samen een groep onder de naam “Hettie Dee. Joey Ferre speelde in Zorro en Saturday Night Fever waar hij de hoofdrol mocht vertolken. Marie Louse Nelemans speelde Nijntje in Nijntje, Ruben Kuppens speelde in Ollie B. Bommel en Tom Poes in De Nieuwe IJstijd, Wesley de Ridder speelde de rol van Kruimel in ‘de Gebroeders Leeuwenhart’, Anouk Snel heeft geschitterd in diverse producties van Van Hoorne Theater producties en Sander Vissers ontving de Jos Brink Genesius Penning. Koen van Eerdenburg heeft al diverse dingen gedaan waaronder een Youtube film over een lift waarbij de bodem schijnbaar uit de lift valt. Deze Youtube-film heeft al meer dan 17 miljoen views. (zoek op “So Real it’s Scary”).

Voor deze klas was het een mooi weerzien waar Sanne Potters helaas ontbrak. Sanne zou Sanne niet zijn als ze toch geen boodschap had achtergelaten. Deze groep heeft humor tot een eigen kunst verheven en weet ook meteen de draad op te pakken waarbij iedereen zijn talent optimaal weet te benutten in deze kleine voorstelling die binnen 3 dagen was gerepeteerd en bedacht was. Met recht een huzarenstukje. In de kleine setting van “Klein Carré” speel je als acteur dicht bij het publiek. Dat geeft de voorstellingen kracht en net dat beetje extra. Het aanwezige publiek in het uitverkochte theater heeft dat zelf weer mogen ervaren.
De klas 2011 speelde weer een heerlijk stuk waarbij de studenten zelf centraal stonden. Speels en met de nodige zelfspot slaagde deze mooie groep studenten erin hun minivoorstelling een hoge amusementswaarde waarde mee te geven. Er was tijd voor komische gedeelten maar ook mooie songs waarbij je als publiek maar een ding kunt doen en dat is lachen, achterover leunen en genieten. De gedachte komt bij het zien van deze voorstelling ook weer op waarom deze groep als gezelschap niet verder zou kunnen met al het talent dat aanwezig is in diverse disciplines. Het wachten is op weer een “Open Dak” waarbij dat wellicht ineens duidelijk wordt maar dat geldt ook voor andere studenten die hun voorstelling in Open Dak willen spelen. Meer informatie vindt u door te mailen naar reserveringen@onderdepannenspeelt.nl

Klik hier voor de fotoreportage.

 

https://musicalsites.nl