Marcella Wisbrun | Winnaar Amsterdam Fringe
604
post-template-default,single,single-post,postid-604,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Winnaar Amsterdam Fringe

Winnaar Amsterdam Fringe

 

Marcella Wisbrun, winnaar van de Amsterdam Fringe Festival Publiciteitsprijs 2014, tovert tijdens de Culturele Zondag in Utrecht de Kookwinkel Paul van Dillen in een ware (Braziliaanse) voetbalstadion. Tijdens ‘Kijken, Kijken, Kopen’ op 8 maart speelt Wisbrun een sneak van vijftien minuten uit haar theaterprogramma ‘de zwarte engel’.
Een pittige voorstelling tussen de potten en pannen van Paul van Dillen.
de zwarte engel
8 maart 2015, 13:30 / 14:30 / 15:30 / 16:30
Kookwinkel Paul van Dillen
Vredenburg 22, Utrecht
Toegang gratis
“Grappig land dit. Nergens anders zult u zoveel glimlachen zien. Zoveel glimlachen en zo veel bedriegen.” Wisbrun neemt u mee in de geschiedenis van het voetbal en theater in Brazilië en laat u zien hoe deze samen een spiegel vormen voor onze hedendaagse maatschappij. Wisbrun zingt en speelt in het Nederlands, Portugees en Engels. “Met Zuid-Amerikaanse passie en de bijbehorende snik: kippenvel.” (Het Parool)
Tijdens het Amsterdam Fringe Festival 2014 veroorzaakte Wisbrun furoremet de hoeveelheid media-aandacht. Ze was te gast bij onder meer Radio 1, AT5, RTV-NH, Amsterdam FM en werd benoemd tot Amsterdammer van de Dag in Het Parool. Ook in de sociale media was Wisbrun en haar voorstelling veel aanwezig, met name dankzij haar creatieve publiciteitsstunt om oranje ‘Braziliaanse’ gelukslintjes uit te delen door heel Amsterdam. De Amsterdam Fringe Festival Publiciteitsprijs 2014 werd aangeboden door het Amsterdam Fringe Festival en Sofitel Legend The Grand in Amsterdam.
Tijdens Kijken, Kijken, Kopen verandert de Utrechtse binnenstad in één groot podium. Winkeliers en makers slaan hun handen ineen en zetten zichzelf en Utrecht in de etalage. Dagjesmensen en koopjesjagers mengen zich met cultuurbezoekers en kunstenmakers. Ook dit jaar is er weer een uitgebreid programma met muziek, dans, theater en poëzie. http://www.culturelezondagen.nl/zondag/2015/kijken-kijken-kopen
Foto: Peggy de Haan | Design: Jonathan Chin Sue
Spel, zang en concept: Marcella Wisbrun
Piano: Harmen Kreulen
Vocal Coach: Setske Mostaert
Eindregie: Eva Zanen
Wijzigingen onder voorbehoud.