Marcella Wisbrun | Oranjegekte ook in theater‏
2
post-template-default,single,single-post,postid-2,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Oranjegekte ook in theater‏

Oranjegekte ook in theater‏

 
Met het WK op losbarsten duikt de zwarte engel op steeds meer locaties op. 
Wisbruns theatervoorstelling heeft na de uitverkochte try-out op 26 mei vleugels gekregen. Wisbrun werd benoemd tot Amsterdammer van de dag in Het Parool en deze week heeft de zwarte engel bijna 2.000 oranje geluksbandjes verspreid door Amsterdam ter gelegenheid van de eerste poulewedstrijd op vrijdag 13 juni. De Braziliaanse traditie van geluksbandjes kent zijn origine in Salvador, waar Nederland op 13 juni speelt. 
In Oud-West zijn de speciale de-zwarte-engel-oranje-lintjes te verkrijgen in Bar Brouw en Du Cap. In De Pijp doen Café de Pilsvogel en Café Gollem mee. In Oud-Zuid: De Vondeltuin. En in de Rivierenbuurt: Café Blek. In de Jordaan zal Wisbrun vrijdag tijdens de wedstrijd de bandjes zelf uitdelen. De locatie is nog een verrassing.
‘De zwarte engel’
5 t/m 8 september op het Amsterdam Fringe Festival
Betty Asfalt Complex
 
Over voetbal en theater door een Nederlands Braziliaanse.
Een avond die u niet wilt missen.
Grappig land, dit. Nergens anders zult u zoveel glimlachen zien. Zoveel glimlachen en zo veel bedriegen.”
  
“Wisbrun heeft een prachtige stem en dat laat ze horen ook.” (Het Parool) 
“Met Zuid-Amerikaanse passie en de bijbehorende snik: kippenvel.” (Het Parool)
Marcella Wisbrun
Wisbrun is actrice, zangeres, stemactrice en drs. in Theatre and Performance Studies. Afgelopen theaterseizoen was ze op tournee met Ja, dit is revue! – een muziektheatervoorstelling van het Amsterdams Kleinkunst Festival onder regie van Daniel Cohen. Eerder speelde ze o.a. Zidler in de musical Moulin Rouge, regie van Michael Diederich, Ljoebov in de klassieker De kersentuin, regie Eva Zanen, en Moeder inNiemand in het bijzonder, een absurdistisch stuk van Enne Koens, onder regie van Merel van Huisstede. Als performer en dramaturge in haar eigen voorstellingen Broadway Baby en Ain’t no party like a X-MAS party! kreeg ze zeer positieve kritieken in de regionale pers. In Brazilië speelde Wisbrun o.a. Sandy in Grease en Mabel in The Pirates of Penzance en leent sinds haar tienerjaren haar stem aan verschillende tekenfilms, commercials en voice-overs. De half Nederlandse, half Braziliaanse Wisbrun gaf afgelopen zomer haar eigen concert in São Paulo, Brazilie, op uitnodiging van de directeur van het Conservatorium van São Paulo, Paulo Zuben. De Braziliaanse media was erg enthousiast over Wisbruns eerste live optreden in haar home town in acht jaar.
WAAR & WANNEER
vrijdag 5 september 2014, aanvang 20:00
zaterdag 6 september 2014, aanvang 18:00
zondag 7 september 2014, aanvang 20:45
maandag 8 september 2014, aanvang 18:30
 
Betty Asfalt Complex (Nieuwezijds Voorburgwal 282, Amsterdam)
CREATIVES
Marcella Wisbrun | spel & zang & maker
Harmen Kreulen | piano
Setske Mostaert | vocal coach
Eva Zanen | eindregie
Foto: Peggy de Haan | Design: Jonathan Chin-Sue
 
Boekingen // Sponsoren // Donateurs
Voor boekingen, het sponseren van of doneren aan deze productie kunt u contact opnemen met info@marcellawisbrun.com. 
 
Wijzigingen voorbehouden.
 
follow on twitter @MarcellaWisbrun